Info

Info

Cataractoperaties zijn de meest uitgevoerde ingrepen ter wereld

In België worden jaarlijks meer dan 125.000 cataractoperaties uitgevoerd. Dit aantal zal door de vergrijzing verder toenemen.

Al deze patiënten hebben recht op een correcte en snelle behandeling voor een eerlijke prijs, zonder lange wachttijden, zonder overbodige onderzoeken. New Vision Oogklinieken is gespecialiseerd in cataractoperaties. Onze missie is deze ingreep voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Bij New Vision Oogklinieken kan het ganse behandeltraject van consultatie, vooronderzoek, ingreep en na-onderzoek uitgevoerd worden in een doorlooptijd van minder dan 2 weken.

Door het Koninklijk Besluit van 16 februari 2009 kan cataractchirurgie buiten een algemeen ziekenhuis plaatsvinden in een gekeurd chirurgisch dagziekenhuis. Dankzij deze wet is er een tussenkomst van het Riziv, via de mutualiteiten, van € 638 per oog voor cataractingrepen in erkende centra. 

>> De New Vision Oogklinieken behaalde op 2 december 2016 deze erkenning en kwaliteitskeuring.

Alle Belgische mutualiteiten vergoeden nu reeds € 638 per oog: 

de 20 Christelijke Mutualiteiten, de 13 Socialistische Mutualiteiten, de 10 Liberale Mutualiteiten, de 6 Onafhankelijke Ziekenfondsen en de 7 Neutrale Ziekenfondsen.

New Vision Oogklinieken werken samen met hospitalisatieverzekeringen die op hun beurt een extra tussenkomst van € 600/oog tot € 831/oog voorzien bovenop de terugbetaling van de mutualiteiten:

Cataractoperaties 30 % goedkoper in New Vision Oogklinieken

Als extramuraal chirurgisch dagziekenhuis hanteert New Vision Oogklinieken tarieven die 30 % tot 40 % lager zijn dan in een algemeen ziekenhuis. Dit betekent een directe besparing tot € 820 euro per oog voor de overheid (RIZIV)!

>> Deze nieuwe aanpak in oftalmologie kan het RIZIV direct € 820 x 125.000 operaties = +/- 102,5 miljoen per jaar besparen!

Naast deze aanzienlijke besparing voor patiënt en overheid zet New Vision Oogklinieken sterk in op verhoging van service en kwaliteit door:

  • high-end apparatuur 
  • nieuwe, efficiënte infrastructuur
  • zeer persoonlijke en individuele patiëntenbegeleiding 
  • elimineren van wachttijden 
  • vermijden van onnodige, dure onderzoeken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x